de initiatiefnemer

Over Jeroen

Jeroen combineert in zijn leven oude Oosterse wijsbegeertes met het professionele leven van nu. Hij begon zijn carrière onder het mom van ‘Work hard – play hard’. Op z’n dertigste, op zoek naar duurzamer geluk en voldoening, kwam hij in aanraking met Zen. Dat veranderde zijn leven. Hij verdiepte zich naast Zen ook in andere Oosterse disciplines.

Vandaag de dag is het zijn doel om de wereld een stukje mooier te maken. Door het beste van beide werelden te combineren. Op een concrete en luchtige manier. Zodat mensen die mooiere wereld ook echt kunnen ervaren.

Zakelijk leven

Jeroen heeft een carrière opgebouwd in de marketing, IT, management en project management. Momenteel werkt hij met veel plezier vanuit zijn eigen bedrijf VanDeuteCompany als interim (project)manager, agile coach, verander manager. Over zijn werk in de zakelijke markt zegt Jeroen: ”ik begeleid bedrijven bij veranderingen. Het is een interessant grensvlak tussen bedrijfskunde, ICT en mensenwerk. Het feit dat alles altijd zal veranderen is één van de basisprincipes binnen Zen. Een mooie manier om Zen in de praktijk te brengen.” Meer weten over jeroens professionele achtergrond? Bekijk zijn profiel op LinkedIn.

Drang naar het Oosten

De eerste kennismaking met Zen had grote impact op Jeroen. Meditatie gaf hem in het begin rust en helderheid. En dat smaakte naar meer. Hij ging zich intensief met zen bezighouden. Inmiddels geeft hij al jaren les in zen bij Zentrum.
Naast zen kwam hij ook in aanraking met chi kung. Een erg goede combinatie werd hem al snel duidelijk. Iets wat hij graag uitdraagt naar anderen. Want ook in Chi Kung verdiepte hij zich intensief. Net als in Feng Shui en Geomantie. En zo ontstond een zeer brede basis van kennis en kunde. En die basis groeit nog elke dag.

Jeroen heeft er bewust voor gekozen om Oosterse wijsbegeerten te integreren in het dagelijks leven. In plaats van zich terug te trekken uit het professionele leven en zich alleen te focussen op bijvoorbeeld Zen meditatie. Hij zegt daarover: ‘Het is de kunst om te midden van alles de rust en het geluk te kunnen vinden en te bewaren.’

Over het lesgeven en het coachen

“Mijn lessen en coaching sessies zijn niet alleen theoretische verhalen. Het is mijn bedoeling om een verrijkend perspectief mee te geven. Of het nou Feng Shui adviezen, Geomantie, zen lessen of Chi Kung oefeningen zijn. Het gaat om de toepassing in het dagelijks leven. Op een speelse, concrete en gedreven manier. Om zo anderen te inspireren”. En dat doet hij met zijn nuchtere humor en warme persoonlijkheid.

Dankbaarheid

De Oosterse wijsheden waar Jeroen zich in verdiept worden al eeuwenlang doorgegeven van meester op leerling. Zijn onderricht kreeg en krijgt hij van meerdere (groot)meesters:

Hanako

Willem Scheepers in de lijn van Nico Tydeman

Cosima Scheuten in de lijn van Master Lam Kam Chuen

Dr. Jes Tyng-Yee Lim

In elke ochtendmeditatie dankt hij hen voor al het noembare en onnoembare wat ze hebben doorgegeven. Opdat hij die rijkdom kan doorgeven aan anderen.