Stilteruimte

Steeds vaker hoor je het. Echt waar. Bedrijven zorgen voor een stilteruimte op kantoor. Bij grote bedrijven. Maar ook bij kleinere bedrijven die samen in een groot pand of complex vertoeven. Meestal is het heel erg stil in die ruimte. Ik verzorg graag invulling voor die ruimte. Per dagdeel of hele dag.

In de praktijk merk je dat het best lastig is om voor jezelf te beslissen om gebruik te maken van die stilteruimte. Wat doe je daar? Hoe werkt dat? Wat denken m’n collega’s wel niet van mij? Het echt durven nemen van je rust is best lastig. Als iemand je daarbij kan helpen is dat een echte stimulans om tóch even te gaan zitten.

Agenda

De invulling van die dag is maatwerk. Geheel afhankelijk van behoeftes en mogelijkheden. En van de dag.

Om een voorbeeld van een halve dag te geven:

 • 08:00 – 08:25: Warming up
  Een rustige warming up van lichaam en geest met eenvoudige Chi Kung oefeningen. Een mooie voorbereiding van je werkdag en/of je meditatie.
 • 08:30 – 08:55: Zen meditatie
  Met een korte inleiding 25 minuten zazen (Zen meditatie). Een mooi vervolg op de warming up.
 • 09:00 – 09:25: Zen meditatie
  In volledige stilte 25 minuten zazen
 • 09:30 – 10:00: Introductie tot Zen meditatie
  Interactieve sessie met uitleg over Zen. Voor als je meer wilt weten over hoe te mediteren en wat er allemaal bij komt kijken. Er is uitgebreid de ruimte voor het stellen van vragen.
 • 10:15 – 10:45: Zen inleiding:
  Interactieve sessie over een thema dat speelt in de groep, het bedrijf. Van persoonlijk gerelateerde zaken als stress, frustratie, veranderingen, ziekte tot zakelijke onderwerpen als agile project management, scrum, efficiency, etc.
 • 10:50 – 11:30 – Chi Kung
  Eenvoudige Chi Kung oefeningen, geschikt voor iedereen.
 • 11: 35 – 12:00 – Zen meditatie
 • 12:00 – 13:00: Persoonlijk onderhoud
  In dit uur is het mogelijk om in een 1-op-1 sessie (tijdsduur is flexibel) je persoonlijke vraagstukken te bespreken. Dit kan onderdeel zijn een wat meer persoonlijke begeleiding.

Tijden, activiteiten en inhoud zijn uiteraard geheel aanpasbaar.

Mocht je interesse hebben kun je onderstaand formulier gebruiken om je gegevens achter te laten. Dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.