Zitten als een berg. Stromen als een rivier. Staan als een boom. Dat doet wat. Soms hoor je mensen vertellen dat het wonderbaarlijk is. Magisch. En meer…

Bij Zen meditatie leer je onder andere om in jezelf op onderzoek te gaan. Letterlijk zelfstudie. Je leert je gedachten, gevoelens en emoties te schouwen. Dat geeft rust en ruimte. En dat effect helpt je ook bij je Chi Kung praktijk.

Chi Kung oefeningen zijn, kort door de bocht gezegd, bedoeld om vitale energie, mentale kracht, bewustzijn en gezondheid op te bouwen. En dat helpt je zeker ook bij je Zen praktijk. En meer.

Er valt veel te vertellen en te lezen over Zen meditatie en Chi Kung. Wellicht belangrijker dan lezen is het daadwerkelijk beoefenen. Gewoon zittend, staand, lopend. Niet zwevend.

Kom je een kopje thee drinken?

Ik geef vanuit mijn initiatief Rivier Boom Berg & Meer trainingen, workshops, lessen, 1-op-1 onderricht over Zen meditatie met een snufje Chi Kung. Heel concreet. Gericht op wat nodig is. Elke les is maatwerk. Niet vaag, hoogdravend, ver-van-m’n-bed, maar concreet gericht op jou en/of je team.

Kom je een kopje thee drinken om nader kennis te maken om te zien of dit alles wat voor jou en/of je organisatie wat kan zijn?