Zen meditatie met een snufje Chi Kung kan heel goed helpen bij je zoektocht die je wellicht hebt. En het kan zo zijn dat je nog niet helemaal scherp hebt waar je naar op zoek bent. Een onbekende drive die zorgt dat je een gevoel hebt dat er iets mist. Dat je bijvoorbeeld niet helemaal jezelf bent. Of hoe je jezelf blijft. Op je werk en/of privé. Soms is dat een heel vaag gevoel. Soms is dat een heel concreet gevoel.

Bij Zen is de onderlinge relatie tussen leraar en leerling van groot belang. Momenten van 1-op-1 contacten zijn onderdeel van de begeleiding door de leraar om de leerling bij te staan op zijn of haar pad. Om de benodigde verdieping te borgen. Mooie anekdotische verhalen genoeg hierover in de Zen literatuur. Dit geldt overigens net zo voor Chi Kung…

Inhoud van ons traject

De begeleiding is puur maatwerk. Tijdens elke sessie kijken we samen wat nodig is. Chi Kung oefeningen, samen mediteren, een goed gesprek, grote lol….

In onze eerste sessies kunnen we ingaan op wat Zen is, wat Chi Kung is. Hoe beide bij elkaar passen en hoe de combinatie voor jou kan werken. In vervolg sessies kunnen we verder ingaan op onderwerpen als aandacht, stress, emoties, verwachtingen, managen van je omgeving, etc. We kunnen steeds verder verdiepen en/of verbreden, elke keer weer. En dat alles om een vertaalslag te maken vanuit Zen en Chi Kung perspectief naar jouw leven. Of dat nou over zakelijke of persoonlijke onderwerpen gaat. Met mijn achtergrond ben ik zowel op zakelijk en privé gebied een meer dan goede gesprekspartner.

Loskomen van concepten

Zen leert je om flexibeler naar dingen te kijken. Er zijn meer perspectieven dan alleen die van jezelf. Als voorbeeld kunnen we de volgende vraagstukken bespreken:

  • Hoe ga je als manager om met weerstand bij veranderingen in de organisatie?
  • Waarom zou je eigenlijk gaan innoveren?
  • Hoe ga je om met transparantie, zelfsturende teams, loslaten versus controle, internal audit en compliance vraagstukken, etc.?
  • Hoe zorg ik dat ik het zoveelste project overleef zonder een burn-out te krijgen?
  • Hoe krijg ik mezelf en mijn team mee in agile projecten?
  • Ik voel me niet meer op m’n plaats in het management team, heb geen controle meer op het proces. Wat moet ik doen?

Huiswerk

Naast de sessies helpt het enorm als je ook zelfstandig oefent. Zo ergens tussen de 5 minuten en 1 uur per dag. Geheel afhankelijk wat mogelijk en wenselijk is.

Iedereen kan aan Zen meditatie en Chi Kung doen. Het vraagt wel om inzet, je moet het willen doen. Het willen volhouden. Het alleen maar consumeren van theorie tijdens de sessies is niet voldoende om voortgang te boeken. Ondanks werkdruk, stress, of welke reden die je bedenkt, toch gewoon doorgaan met het beoefenen. Zonder jezelf teveel druk op te leggen, er een actiepunt van te maken. Daar gaat het om.

Planning

Normaliter bestaat een individueel traject uit maandelijkse sessies van 1 à 2 uur. Daarnaast is er uiteraard de mogelijkheid om tussendoor contact te hebben over vragen of problemen. De ervaring leert dat de frequentie en duur van een individueel traject geheel afhankelijk is van de persoonlijk situatie. Er zijn geen verplichtingen, opzeggen kan op elk moment. De insteek is uiteraard wel langdurig van aard. Het belangrijkste is dat je iets neerzet waar je voor de rest van je leven wat aan hebt.

De details

Datum en tijdstip:
In overleg te bepalen.

Leraar:
Jeroen van Deutekom.

Bijdrage:
Voor mensen met een hoger dan modaal inkomen is de bijdrage per sessie EUR 115,-. In overleg kan een lager tarief worden afgesproken. Indien de kosten zakelijk zijn dan is de bijdrage EUR 125,- (exclusief BTW).

Locatie:
Het is prettig om in een rustige omgeving samen te kunnen praten en te oefenen. We kunnen afspreken op de locatie van Rivier Boom Berg & Meer. Of op een locatie die jou beter past. Zoals een stille en rustige kamer op kantoor of wellicht bij je thuis. Voor meditatiekussens wordt dan gezorgd. Als je makkelijk zittende kleding aan hebt komt het voor de rest helemaal goed.

Kom je een kopje thee drinken om nader kennis te maken? En mocht je benieuwd zijn wat anderen zeggen over Rivier Boom Berg & Meer lees dan hun aanbevelingen.

Je kunt hieronder natuurlijk ook je gegevens achterlaten. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.