Eeuwenoude Oosterse wijsheden toegepast in het nu

Achtergrond

Het woord ‘eeuwenoud’ kan stoffig klinken, maar de toepassing van deze wijsheid is dat zeker niet. Het geeft je een solide basis, een fundament om verder op te bouwen. Je leert meer over de volgende Oosterse disciplines:

Oosterse wijsheden

Je kunt 1.001 antwoorden geven op wat Zen precies is. Heel praktisch uitgelegd: met zen meditatie train je jou “aandachtsspier”. Om opmerkzaam te zijn. Wat er buiten je gebeurt, én wat er binnenin je allemaal afspeelt. Dat heeft veel praktische voordelen. Minder stress, meer creativiteit zijn twee voorbeelden. Zen gaat over nog veel meer. We zeggen wel eens ‘Zitten als een berg’, of ‘stromen als een rivier’. En dat leg ik je graag nader uit. Sterker, Jeroen laat het je graag zelf ervaren.

Je kunt 1.001 antwoorden geven op wat Zen precies is. Heel praktisch uitgelegd: met zen meditatie train je jou “aandachtsspier”. Om opmerkzaam te zijn. Wat er buiten je gebeurt, én wat er binnenin je allemaal afspeelt. Zen gaat over nog veel meer. We zeggen wel eens ‘Zitten als een berg’, of ‘stromen als een rivier’. En dat leg ik je graag nader uit. Sterker, ik laat het je graag zelf ervaren.

Wellicht ken je de beelden uit China van mensen die in het park aan het trainen zijn. Vaak is dat Tai Chi. En ook vormen van chi kung. De vorm waar ik intensief in train heet Zhan Zhuang Kung. Staan als een boom. Het zijn rustige oefeningen die gericht zijn op het opbouwen van je energie in je lichaam. Ze behoren tot de traditionele Chinese geneeskunde. Als je regelmatig oefent bouw je echt iets op. Om je zelf beter te maken. De oefeningen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd, maar ook erg uitdagend. Dat laat Jeroen je heel graag zelf ervaren.

Wellicht ken je de beelden uit China van mensen die in het park aan het trainen zijn. Vaak is dat Tai Chi. En ook vormen van chi kung. De vorm waar ik intensief in train heet Zhan Zhuang Kung. Staan als een boom. Het zijn rustige oefeningen die gericht zijn op het opbouwen van je energie in je lichaam. Ze behoren tot de traditionele Chinese geneeskunde. Als je regelmatig oefent bouw je echt iets op. Om je zelf beter te maken. De oefeningen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd, maar ook erg uitdagend. Dat laat ik je heel graag zelf ervaren.

Het is niet alleen belangrijk om voor lichaam en geest te zorgen. Een gezonde omgeving is net zo belangrijk. Feng shui gaat over het vinden van de meest harmonieuze locatie voor een huis of kantoor. Over de meest harmonieuze manier van ontwerpen en bouwen van dat huis. En mocht je al een huis of kantoor hebben dan kan Feng Shui je helpen om die harmonie zo veel mogelijk tot stand te brengen. Voor jou. Op dit moment. En die harmonie helpt je meer dan dat je denkt. Feng shui kent vele scholen en duizenden ‘regels en voorwaarden’. Iets wat je tegenwoordig dus wiskundig kan benaderen. Jeroen legt het je graag nader uit. Een paar eenvoudige adviezen kunnen al een wereld van verschil betekenen.

Het is niet alleen belangrijk om voor lichaam en geest te zorgen. Een gezonde omgeving is net zo belangrijk. Feng shui gaat over het vinden van de meest harmonieuze locatie voor een huis of kantoor. Over de meest harmonieuze manier van ontwerpen en bouwen van dat huis. En mocht je al een huis of kantoor hebben dan kan Feng Shui je helpen om die harmonie zo veel mogelijk tot stand te brengen. Voor jou. Op dit moment. En die harmonie helpt je meer dan dat je denkt. Feng shui kent vele scholen en duizenden ‘regels en voorwaarden’. Iets wat je tegenwoordig dus heel wiskundig kan benaderen. Eigenlijk iets wat je niet zomaar kunt uitleggen op een website. Ik leg het je graag nader uit. Een paar eenvoudige adviezen kunnen al een wereld van verschil betekenen.

Wellicht ken je het. Het gevoel dat het ene plekje in je huis lekkerder zit dan het andere. Wellicht heb je zelfs een lievelingsplekje in huis. Of juist een plek waar je helemaal niet wil zijn. Dat kan natuurlijk aan de stoel of bank liggen. Maar vaak heeft het met iets diepliggenders te maken. De aarde is ongeveer 5 miljard jaar oud en op de plek waar je huis of kantoor staat kan in al die tijd een hoop zijn gebeurd. Geomantie harmoniseert en vitaliseert de energie van de omgeving en de grond onder het gebouw. Nadat geomantie is uitgevoerd kun je, zodra je dat gebouw instapt, een fris tintelend gevoel ervaren. Het zorgt voor een gezonde basis voor jou. Zoals Feng Shui al lastig uit te leggen is op een website, zo is dat helemaal het geval bij geomantie. Jeroen legt het je graag nader uit aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden van cliënten (geanonimiseerd uiteraard).

Wellicht ken je het. Het ene plekje zit lekkerder dan het andere. Heb je een lievelingsplekje in huis. Of juist een plek waar je helemaal niet wil zijn. Dat kan natuurlijk aan de stoel of bank liggen. Maar vaak heeft het met iets diepliggenders te maken. De aarde is ongeveer 5 miljard jaar oud en op de plek waar je huis of kantoor staat kan in al die tijd een hoop zijn gebeurd. Geomantie harmoniseert en vitaliseert de energie van de omgeving en de grond onder het gebouw. Zodra je het gebouw instapt kun je een fris tintelend gevoel ervaren. Het zorgt voor een gezonde basis voor jou. Zoals Feng Shui al lastig uit te leggen is op een website, zo is dat helemaal het geval bij geomantie. Ik leg het je graag nader uit aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden van cliënten (geanonimiseerd uiteraard).

Oorsprong van de kennis

Het beoefenen en onderricht geven in deze disciplines is een vakmanschap. Een meesterschap dat wordt overgedragen van meester aan leerling. Al eeuwen. Vakmanschap waarbij gevoel een heel belangrijke rol speelt. Zoals van oudsher we dat kennen van oude meesters en vakmensen, die dingen voor elkaar krijgen die voor een ongeoefende voor onmogelijk lijken. Als een kunstenaar.