rivier boom berg & meer - jeroen van deutekom

In 2001 liep ik, Jeroen van Deutekom (1970), met mijn lunch op een dienblad in het bedrijfsrestaurant van één van de ‘big 4 firms’. Onder het mom van ‘work hard – play hard’ was ik lekker aan het ‘knallen’.

Ik werkte ruim meer dan 50 uur per week. En toen, tijdens die lunch kreeg ik voor het eerst die brandende vraag helder in m’n hoofd. Een uittreding zou je het kunnen noemen. ‘Is dit het?’ ‘Word ik hier gelukkig van?’. Overweldigd door alle kleuren, geuren, geluiden die ik toen zag, de gesprekken die ik opving van andere tafels, wist ik even niet meer hoe en/of wat. Het was soms een erg lekker gevoel om te knallen op het werk. Zeker wel… maar op lange termijn? Is dit het waard?

Zoektocht

Op dat moment begon bewust mijn zoektocht. Ik volgde o.a. een bedrijfscursus Zen meditatie. Het maakte grote indruk. Ik houd me sindsdien vol overgave bezig met zen.

Even was er een keuzemoment. Om helemaal voor Zen te gaan en het zakelijke leven te laten voor wat het is. De oplossing bleek erin te liggen in en/en. Een combinatie van Zen beoefening én het dagelijkse leven. De kunst om te midden van alles de rust, het geluk, te kunnen vinden. En te bewaren.

Werkzaam leven

En dit alles bestaat voor mij uit o.a. een werkzaam leven als freelancer. Als interim manager / project manager begeleid ik bedrijven bij veranderingen. Het is mooi om te vertoeven  op het grensvlak tussen bedrijfskunde, ICT en ‘IoT’.

Het feit dat alles altijd zal veranderen is één van de kenmerken van het leven volgens Boeddha en is één van de basisprincipes binnen Zen. Een mooie manier dus om Zen in de praktijk te brengen tijdens verandertrajecten.

Zenleraar

Het alles behelst daarnaast ook mijn Zen leraarschap. Ik ben geautoriseerd om les te geven en verbonden aan Zentrum in Utrecht. In lijn van Willem Scheepers en Nico Tydeman.

Daarnaast geef ik vanuit het initiatief Rivier Boom Berg & Meer graag 1-op-1 begeleiding, introductiecursussen en bedrijfstrainingen. Ook begeleid ik graag meditatiegroepen vanuit het perspectief van Zen, met een snufje Chi Kung.

Met mijn bijna 25 jaar ervaring in de zakelijke wereld ben ik een zeer ervaren gesprekspartner. Met een hoop ervaring met mooie oefeningen. Mijn onderricht is niet alleen een theoretisch steriel verhaal. Het is mijn bedoeling om een verrijkend perspectief mee te geven vanuit zowel Zen, Chi Kung én het dagelijks en zakelijk leven. Op een speelse, concrete en gedreven manier. Om zo anderen te inspireren. Lees meer over hoe anderen mijn lessen hebben ervaren.

Tevens geef ik graag workshops aan afdelingen, teams, squads, tribes, en andere verzamelingen van mensen die gezamenlijk wat Zen en Chi Kung kunnen gebruiken.

En nog meer…

Binnen dit alles houd ik me ook bezig met Taoïsme en beoefen intensief Chi Kung (Qi Gong) bij Cosima Scheuten, in de lineage van Master Lam. Hoewel ik zeker geen volleerd beoefenaar ben, kan ik al wel belangrijke basisprincipes van Chi Kung onderrichten. In combinatie met Zen meditatie is dit een uiterst sterke combinatie.

Daarbij ben ik vader van 2 dochters en woon samen met m’n vriendin.

Over Rivier Boom Berg & Meer

Voor mij is Zen en Chi Kung alsof je als klein jongetje wordt meegenomen door je opa naar de grootste speelgoedzaak van de wereld.

Je kijkt er al maanden naar uit. En vandaag is het dan eindelijk zover. Je loopt aan de hand van je opa de megastore binnen en je ziet welhaast ontelbare gangen en schappen. Stellingen van vele meters hoog. Vol met allerlei soorten en maten van speelgoed. En dan zegt je opa tegen je ‘kies maar wat uit, jongen’.

En als coach/leraar/begeleider voelt het alsof ik als jongste winkelbediende bezoekers welkom mag heten. En hen enigszins mag helpen om de weg in de winkel te wijzen. Om hun wereld een beetje mooier te maken. Mijn gevoel van dankbaarheid is daarbij wonderbaarlijk groot.

Dankbaar

Enorm blij en dankbaar ben ik dan ook met alle mooie feedback die ik krijg.

Vorig artikel